Str. Republicii nr.23, Turda

Implantologie

Implantul dentar este tot mai frecvent utilizat pentru inlocuirea dintilor lipsa. Acesta este un șurub de titan cu suprafața tratată special pentru a facilita osteointegrarea (acceptarea corpului străin de către organism).
Reconstrucția este formată din două segmente- unul intraosos (implantul) și unul supraosos numit bont protetic. Deasupra bontului protetic se ancorează o coroană, o punte sau o proteză. Tratamentul este conservator în comparație cu o lucrare traditională prin punte deoarece implanturile elimină necesitatea sacrificării dinților învecinați. Restaurarea danturii pe implanturi aduce beneficii estetice și funcționale extraordinare.

Avantajele protezării pe implanturi: deoarece înlocuiește un singur dinte și nu trei ca în cazul unei punți, un implant dentar are un cost apropiat unei lucrări tradiționale metaloceramice.

Rata de succes a înlocuirii dinților prin implanturi este foarte mare (95%-mandibulă și 90%-maxilar), la 10 ani dacă pacientul prezintă o stare de sănătate generală și locală bună, prezintă o igienă dentară bună, nu este un mare fumător sau consumator de băuturi alcoolice în exces. Initial se realizeaza o examinare imagistica de tip computer tomograf , examinare care va evidentia cantitatea si dentistatea osoasa a pacientului. Avand aceste informatii foarte exacte vom putea planifica corect toate etapele si vom putea realiza un ghid chirurgical digital. Inserarea unui implant ghidat ofera foarte mare precizie a actului medical si permite o plasare corecta a implantului in sens tridimensional. Calitatea și cantitatea osului sunt de o importantă majoră. Dacă osul este inițial insuficient, atunci se poate practica o procedura de augmentare osoasă și dacă e nevoie se va utiliza o membrană biologică cu care va acoperi adiția osoasă.

Timpul pentru un tratament poate ajunge de la câteva săptămâni până la un an depinzând de complexitatea tratamentului. Exista situatii ideale in care pacientul poate pleca cu implantul si cu dintele in aceasi zi.

Medici dentisti: