Str. Republicii nr.23, Turda

Ortodonție digitală

In cadrul clinicii Stoma Care functioneaza unul din cele mai moderne departamente de ortodontie. Pacientii nostrii beneficiaza de noua tehnologie 3D care ne permite amprentarea , simularea si planificarea digitala a tratamentului ortodontic. Aceasta tehnica incepe cu amprentarea digitala cu ajutorul scannerului intraoral, renuntand astfel la tehnica clasica de amprentare cu materiale, tehnica foarte neplacuta pentru pacient. Avand modelul 3D vom incepe planificarea cazului cu ajutorul unor programe specializate de ortodontie. Aceste softuri ne permit o analiza exacta a dimensiunii dintilor, masurarea spatiilor si alinierea dintilor, pentru ca in final sa obtinem un rezultat final virtual , un zambet pe care pacientul il va putea vedea inainte de a incepe tratamentul propriu-zis.

Avand totul stabilit de la inceput vom incepe aplicarea aparatului dentar, care se poate realiza prin tehnica traditionala :lipirea bracketilor rand pe rand , sau prin tehnica de colare indirecta.

Aceasta ultima tehnica presupune pozitonarea bracketilor pe modelul digital, si apoi transferul acestei pozitionari in gura pacientului utilizand gutiere de transfer. Acestea permit pozitionarea si lipirea in acelasi timp a tuturor bracketilor in pozitia stabilita anterior digital pe calculator. Aceasta tehnica ne ajuta sa aliniem dintii mai precis si mai rapid decat tehnica conventionala.

Aparatele dentare sunt fixe sau mobile, vizibile sau invizibile. Cel mai des utilizat este aparatul fix cu bracketi metalici, urmat de cel de safir si ceramica. In ultimii ani un trend ascendent il au aparatele dentare tip gutiera, care isi doresc sa revolutioneze domeniul ortodontiei.
În cadrul Clinicii Stoma Care lucrăm cu toate aceste tipuri de aparate dentare . În funcţie de buget şi de ceea ce va face să vă simţiţi mai confortabil, puteţi alege varianta optimă pentru problema voastră. Medicul va va indruma in alegerea unui anumit tip, intru-cat planul de tratament si tehnica de aplicare trebuie personalizata in functie de diagnosticul individual al fiecarui pacient.

Medici dentisti: