Clinica noastra detine un laborator performant de radiologie digitala. Radiografiile dentare au fost și sunt în continuare indispensabile unei examinări stomatologice sigure și complete.
Radiografiile dentare reprezintă un ajutor important pentru medic. In diagnostic complet și corect se poate pune doar după vizualizarea radiografiilor. Pe radiografii se poate observa prezența cariilor corectitudinea tratamentelor, acestea fiind necesare pentru realizarea implanturilor dentare sau ca evaluare a stării de sănătate a pacienților.
Detinem cea mai noua generatie de computer tomograf german Kavo 3D Pro. Acest aparat poate aprecia volumul osului, zonele cele mai potrivite pentru inserarea implanturilor, distantele fata de vase, nervi si este un element indispensabil intr-o clinica in care se realizeaza reabilitari complexe.
Pedodonția este o specialitate stomatologică ce se adresează copiilor, ocupându-se cu profilaxia și tratamentul cariei dinților de lapte și a dinților permanenți tineri.
Vizita copilului la dentist trebuie să se producă cât de timpurie; e de dorit ca aceasta să se desfășoare într-o atmosferă veselă, relaxată, copilul s-o perceapă ca pe o joacă.
Copiii prezintă probleme dentare diferite comparativ cu cele ale adulților, fiind nevoie a fie tratați de medici specializați în stomatologia pediatrică, într-o atmosferă plăcută și prietenoasă, confortabilă pentru micuțul pacient, în care va dori să revină.
Copiii prezintă probleme dentare diferite comparativ cu cele ale adulților, fiind nevoie a fie tratați de medici specializați în stomatologia pediatrică, într-o atmosferă plăcută și prietenoasă, confortabilă pentru micuțul pacient, în care va dori să revină. Caria este o boală cronică infecțioasă rezultată în urma interacțiunii dintre zahăr, bacterii și smalțul dentar. Bacteriile metabolizează zahărul, rezultând acizi care în timp demineralizează smalțul. Copiii sunt expuși la bacterii prin intermediul salivei (părinți, alți copii din comunitate, etc.). Caria dinților de lapte evoluează mult mai rapid decât caria adultului, prin natura diferită a structurilor dentare.
In cadrul clinicii Stoma Care functioneaza unul din cele mai moderne departamente de ortodontie. Pacientii nostrii beneficiaza de noua tehnologie 3D care ne permite amprentarea , simularea si planificarea digitala a tratamentului ortodontic. Aceasta tehnica incepe cu amprentarea digitala cu ajutorul scannerului intraoral, renuntand astfel la tehnica clasica de amprentare cu materiale, tehnica foarte neplacuta pentru pacient. Avand modelul 3D vom incepe planificarea cazului cu ajutorul unor programe specializate de ortodontie. Aceste softuri ne permit o analiza exacta a dimensiunii dintilor, masurarea spatiilor si alinierea dintilor, pentru ca in final sa obtinem un rezultat final virtual , un zambet pe care pacientul il va putea vedea inainte de a incepe tratamentul propriu-zis.
Avand totul stabilit de la inceput vom incepe aplicarea aparatului dentar, care se poate realiza prin tehnica traditionala :lipirea bracketilor rand pe rand , sau prin tehnica de colare indirecta.
Aceasta ultima tehnica presupune pozitonarea bracketilor pe modelul digital, si apoi transferul acestei pozitionari in gura pacientului utilizand gutiere de transfer. Acestea permit pozitionarea si lipirea in acelasi timp a tuturor bracketilor in pozitia stabilita anterior digital pe calculator. Aceasta tehnica ne ajuta sa aliniem dintii mai precis si mai rapid decat tehnica conventionala.
Aparatele dentare sunt fixe sau mobile, vizibile sau invizibile. Cel mai des utilizat este aparatul fix cu bracketi metalici, urmat de cel de safir si ceramica. In ultimii ani un trend ascendent il au aparatele dentare tip gutiera, care isi doresc sa revolutioneze domeniul ortodontiei.
În cadrul Clinicii Stoma Care lucrăm cu toate aceste tipuri de aparate dentare . În funcţie de buget şi de ceea ce va face să vă simţiţi mai confortabil, puteţi alege varianta optimă pentru problema voastră. Medicul va va indruma in alegerea unui anumit tip, intru-cat planul de tratament si tehnica de aplicare trebuie personalizata in functie de diagnosticul individual al fiecarui pacient.
Implantul dentar este tot mai frecvent utilizat pentru inlocuirea dintilor lipsa. Acesta este un șurub de titan cu suprafața tratată special pentru a facilita osteointegrarea (acceptarea corpului străin de către organism).
Reconstrucția este formată din două segmente- unul intraosos (implantul) și unul supraosos numit bont protetic. Deasupra bontului protetic se ancorează o coroană, o punte sau o proteză. Tratamentul este conservator în comparație cu o lucrare traditională prin punte deoarece implanturile elimină necesitatea sacrificării dinților învecinați. Restaurarea danturii pe implanturi aduce beneficii estetice și funcționale extraordinare.
Avantajele protezării pe implanturi: deoarece înlocuiește un singur dinte și nu trei ca în cazul unei punți, un implant dentar are un cost apropiat unei lucrări tradiționale metaloceramice.
Rata de succes a înlocuirii dinților prin implanturi este foarte mare (95%-mandibulă și 90%-maxilar), la 10 ani dacă pacientul prezintă o stare de sănătate generală și locală bună, prezintă o igienă dentară bună, nu este un mare fumător sau consumator de băuturi alcoolice în exces. Initial se realizeaza o examinare imagistica de tip computer tomograf , examinare care va evidentia cantitatea si dentistatea osoasa a pacientului. Avand aceste informatii foarte exacte vom putea planifica corect toate etapele si vom putea realiza un ghid chirurgical digital. Inserarea unui implant ghidat ofera foarte mare precizie a actului medical si permite o plasare corecta a implantului in sens tridimensional. Calitatea și cantitatea osului sunt de o importantă majoră. Dacă osul este inițial insuficient, atunci se poate practica o procedura de augmentare osoasă și dacă e nevoie se va utiliza o membrană biologică cu care va acoperi adiția osoasă.
Timpul pentru un tratament poate ajunge de la câteva săptămâni până la un an depinzând de complexitatea tratamentului. Exista situatii ideale in care pacientul poate pleca cu implantul si cu dintele in aceasi zi.
Ei bine, aceasta presupune inflamatia cronică a țesuturilor de susținere ale dintelui: gingia, ligamentul parodontal și osul alveolar. Aceasta poate afecta atât de tare dinții, încât poate duce la pierderea acestora în cazul în care nu este tratată.
Bacteriile sunt esentiale pentru dezvoltarea bolii parodontale, dar ele nu sunt suficiente pentru declansarea afectiunii. Ele reprezinta factorul etiologic primar. O serie de alti factori generali (genetici, disfunctii imunitare, tutun diabet, stress) sau locali( tartru, inghesuiri dentare) participa la initierea si severitatea leziunilor.
Initial se realizeaza o evaluare atenta clinica si radiologica.
Medicul va realiza o fisa parodontala, in care se va nota profunzimea pungilor parodontale, gradul de igiena orala si de sangerare gingivala. Aceste masuratori reprezinta o referinta pentru rezultatul tratamentului. Medicii nostrii recomanda pacientiilor in diferite cazuri si teste microbiologice folosite pentru identificarea genetica a bacteriilor parodontogene. Clinica noastra colaboreaza cu un laborator din Germania pentru analiza PCR a AND-ului bacterian.
Tratamentul parodontal consta in mai multe faze:
In 80% din cazuri tratamentul nonchirurgical este suficient. Acesta presupune detartrajul, minutios supra si subgingival. Pacientul va primii un instructaj de periaj supravizat de personal calificat, . In anumite situatii pacientului i se va recomnanda un tratament adjuvant antibiotic.
Etapa de reevaluarea se realizeaza dupa 6-8 saptamani si consta intr-un examen parodontal complet( masurarea pungilor parodntale, eficienta controluui personal al placii dentare. Aceasta etapa are ca si scop eficacitatea detartajului subgingival si nevoia de tratament ulterior.
Se realizeaza doar in zonele in care dupa terapia initiala raman pungi parodontale mari restante. Aceasta consta in indepartarea gingiei, expunerea defectului, curatarea zonei si in anumite situatii regenerarea acesteia cu substituenti ososi sau derivati proietici amelari. Majoritatea cazurilor parodontale necesita ulterior un tratament interdisciplinar asociat, care poate fi : ortodontic, implantologic, protetic de restaurare a dintilor lipsa.
Pacientii trebuie sa inteleaga importanta fazei de mentinere a rezultatelor. Sunt necesare controale periodice la 4-6 luni, impreuna cu igienizarile profesionale si masuratorile parodontale. Igiena dentara personala trebuie mentinuta cat mai riguros pe tot parcursul vietii pentru a elimina orice risc de recidiva al bolii.
Endodonția este acea ramură a medicinii dentare care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pulpei dentare și a structurilor anexe acesteia. Pulpa dentară este reprezentată de țesutul moale aflat în interiorul dintelui (canalele radiculare), respectiv de vase de sânge, nervi și țesut conjuctiv. Deși pulpa este răspunzătoare de nutriția dintelui prin intermediul vaselor sangvine care pătrund prin vârful rădăcinii în dinte, ea nu este răspunzătoare pentru funcționalitatea dintelui. Chiar dacă pulpa este îndepărtată ca urmare a tratamentului endodontic, dintele va continua să fie hranit prin intermediul vascularizației structurilor din vecinătate.
Aesthetix… numele clinicii si conceptului pe care dorim sa il oferim pacientilor nostri provine din limba greaca, (aisthetikos) si se traduce ca armonia formelor sau frumos. Armonia formelor da nastere frumosului si a insotit natura umana dintotdeauna. In medicina aceasta cautare a frumosului a dat nastere medicinei estetice care ajuta pacientii sa obtina armonia formelor si/sau sa incetineasca urmele trecerii timpului.
Dr. Olimpiu Harceaga s-a specializat pe parcursul carierei sale pentru a ajuta pacientii sa obtina repararea si armonia formelor. A absolvit Facultatea de Medicina din Cluj-Napoca in anul 2005 dupa care a inceput specializarea in Dermatologie pe care a continuat-o cu specializarea in Chirurgie Plastica. A efectuat un doctorat in Chirurgie Mohs pentru tratamentul tumorilor de piele. Specializarea in Chirurgie Plastica si Dermatologie ii asigura expertiza necesara pentru a intelege Medicina Estetica si a ajuta pacientii sa isi atinga telul de frumos.
Medicina estetica trebuie sa asigure pacientului armonia formelor fara a afecta functia diverselor structuri pe care le trateaza, poate parea un lucru usor fiindca majoritatea pacientilor sunt sanatosi dar defapt este o mare presiune pentru a nu transforma un om sanatos in bolnav datorita unui tratament medical.
Dr Olimpiu Harceaga a efectuat 11 ani de specializari dupa absolvirea facultatii de medicina lucrul care il ajuta sa ofere pacientilor sai siguranta! A efectuat specializari in afara tarii timp de 3 ani in Bruxelles Belgia si Oxford Marea Britanie. Este colaborator a doua clinici din Londra Marea Britanie (Centre for Surgery, London Lipo Center) participa frecvent la congrese si cursuri de specializare. A publicat lucrari stiintifice si prezentari la congrese. Pt mai multe detalii in privinta calificarilor vezi CV.
Dr Olimpiu Harceaga s-a specializat pe parcursul carierei sale pentru a ajuta pacientii sa obtina repararea si armonia formelor. A absolvit Facultatea de Medicina din Cluj-Napoca in anul 2005 dupa care a inceput specializarea in Dermatologie pe care a continuat-o cu specializarea in Chirurgie Plastica. A efectuat un doctorat in Chirurgie Mohs pentru tratamentul tumorilor de piele. Specializarea in Chirurgie Plastica si Dermatologie ii asigura expertiza necesara pentru a intelege Medicina Estetica si a ajuta pacientii sa isi atinga telul de frumos.
Medicina estetica trebuie sa asigure pacientului armonia formelor fara a afecta functia diverselor structuri pe care le trateaza, poate parea un lucru usor fiindca majoritatea pacientilor sunt sanatosi dar defapt este o mare presiune pentru a nu transforma un om sanatos in bolnav datorita unui tratament medical.
Dr Olimpiu Harceaga a efectuat 11 ani de specializari dupa absolvirea facultatii de medicina lucrul care il ajuta sa ofere pacientilor sai siguranta! A efectuat specializari in afara tarii timp de 3 ani in Bruxelles Belgia si Oxford Marea Britanie. Este colaborator a doua clinici din Londra Marea Britanie (Centre for Surgery, London Lipo Center) participa frecvent la congrese si cursuri de specializare. A publicat lucrari stiintifice si prezentari la congrese. Pt mai multe detalii in privinta calificarilor vezi CV.
Cap și gât |
Rinoplastie |
Sâni |
Proceduri cu laser |
Rejuvenare & Antiaging |
Remodelare corporală |
In mod evident interesul asupra aspectul facial si implicit asupra zambetului a crescut in ultimii ani. A aparut conceptul de estetica dentara digitala . Concept implementat si in clinica noastra.
Acesta presupune realizarea unui set de fotografii profesionale si a unei amprente digitale a arcadelor dentare. Aceste fotografii ulterior sunt prelucrate pe calculator.
Este un concept inovator in planificarea si previzualizarea tratamentelor dentare efectuare in scop estetic. Mai simplu spus, procedeul ofera posibilitatea de a vizualiza rezultatul inca inainte de inceperea tratamentelor dentare.
Designul se realizeaza digital, dupa care este transpus in ceara sau printat digital 3D si ulterior intr-un mock-up motivational care va fi asezat peste dintii pacientului si il va ajuta sa-si dea seama cum va arata zambetul sau chiar inainte sa inceapa orice tratament. Medicul si pacientul pot alege impreuna forma, dimensiunea si culoarea dintilor. Pacientul devine coautor al propriului zambet. Simularea mai multor optiuni va poate ajuta sa va decideti la varianta care va avantajeaza cel mai mult, mai ales ca acest procedeu tine cont de trasaturile fetei si de modul in care zambetul trebuie sa se armonizeze cu acestea. Comunicarea cu medicul este esentiala, pentru a fi siguri ca zambetul final include asteptarile voastre. De cele mai multe ori la baza acestor tratamente estetice stau fatetele dentare. Acestea sunt foițe subțiri de ceramică, foarte rezistente, cu ajutorul cărora se pot corecta: culoarea, forma și poziția dinților. Puteți opta pentru acest tip de tratament atunci când doriți să obțineți dinți perfect albi, impecabili sau când aveți mici defecte de poziționare ale acestora.
Modul in care aceste piese protetice se comporta odata cimentate, asemanator smaltului natural ne fac sa alegem preparatii din ce in ce mai conservative si minim invazive (slefuim mult mai putin din dinte fata de cat am slefui pentru o coroana metalo-ceramica clasica) sau uneori nu se slefuieste deloc.
Clinica StomaCare detine sistemul german Cad Cam Cerec sistem cu ajutorul caruia se poate inregistra digital amprenta prin scanare. In acest fel se elimina complet materialele de amprenta si lingurile care produc un discomfort pacientului. Ulterior imaginea scanata este preluata si prelucrata pe un computer unde se realizeaza designul viitoarei restaurari protetice. In final se va transmite tot proiectul masinii de frezare , care va freza dintr-un bloc de ceramica sau zirconiu lucrarea protetica. Aceasta va necesita o usoara individualizare si lustruire pentru ca ulterior sa poate fi cimentata in gura pacientului. Si totul se desfasoara intr-o singura sedinta de tratament.
Cu ajutorul acestui sistem inovator se pot realiza: fatete, coroane unitare si punti, inlay si onlay-uri, bonturi protetice individualizate pentru implanturi, ghiduri chirurgicale.
Avantajele acestui sistem sunt:
Tratamente de albire
Fațete ceramice
Inlay-uri şi onlay-uri ceramice
Coroane ceramice (metalo-ceramice, integral ceramice, ceramică presată)
WhatsApp us