selecteaza limba:  
PROGRAM: 09 - 20: Luni-Vineri; 09 - 14: Sâmbătă
0264.311.355 / 0747.153.994

Ce este estetica dentară?

Ce este estetica dentară?

Pentru că în această perioadă am postat mai multe cazuri despre estetică dentară pe pagina noastră de Facebook, am decis să tratăm acest subiect și aici, dar pe larg. Estetica dentară este o ramură a medicinii și a științei care se ocupă cu redarea zâmbetului natural al unei persoane, îmbunătățindu-i, astfel, imaginea și încrederea în sine.

Deoarece interesul asupra aspectului facial și, implicit, al zâmbetului este în creștere, în ultimii ani a apărut conceptul de estetică dentară digitală – concept implementat şi în clinica noastră.

De ce este un concept inovator în planificarea şi previzualizarea tratamentelor dentare în scop estetic?

Ei bine, acesta presupune realizarea unui set de fotografii profesionale şi a unor amprente ale arcadelor dentare. Aceste fotografii sunt prelucrate ulterior pe calculator. Mai simplu spus, procedeul oferă posibilitatea de a vizualiza rezultatul înainte de a începe tratamentul dentar. Designul se realizează digital, după care este transpus în ceară şi ulterior într-un mock-up motivaţional, care se aşează peste dinţii pacientului. Acesta îl va ajuta să-şi dea seama cum va arăta zâmbetul său, încă dinainte de a începe orice tratament. Medicul şi pacientul pot alege împreună forma, dimensiunea şi culoarea dinţilor. Pacientul devine coautor al propriului zâmbet.

Simularea mai multor opţiuni vă poate ajuta să decideţi varianta care vă avantajează cel mai mult, mai ales că acest procedeu ţine cont de trăsăturile feţei şi de modul în care zâmbetul trebuie să se armonizeze cu acestea. Comunicarea cu medicul este esenţială, pentru a fi siguri că zâmbetul final include aşteptările voastre. De cele mai multe ori, la baza acestor tratamente estetice stau faţetele dentare. Acestea sunt foițe subțiri de ceramică, foarte rezistente, cu ajutorul cărora se pot corecta: culoarea, forma și poziția dinților. Puteți opta pentru acest tip de tratament atunci când doriți să obțineți dinți perfect albi, impecabili sau când aveți mici defecte de poziționare ale acestora.

Modul în care aceste piese protetice se comportă, odată cimentate, asemănător smalțului natural, ne fac să alegem preparaţii din ce în ce mai conservative şi minim invazive (şlefuim mult mai puţin din dinte, faţă de cât am şlefui pentru o coroană metalo-ceramică clasică) sau uneori nu se şlefuieşte deloc.

estetica dentara 2

Noi, în cadrul Clinicii Stoma Care Turda, oferim următoarele tratamente de estetică dentară:

  • Tratamente de albire;
  • Fațete ceramice;
  • Inlay-uri şi onlay-uri ceramice;
  • Coroane ceramice (metalo-ceramice, integral ceramice, ceramică presată).

estetica dentara

Sperăm că articolul de astăzi vă este de folos și nu uitați că, pentru orice problemă dentară, specialiștii noștri vă pot ajuta cu un plan de tratament la prețuri extrem de accesibile!