selecteaza limba:  
PROGRAM: 09 - 20: Luni-Vineri; 09 - 14: Sâmbătă
0264.311.355 / 0747.153.994

Ce este dantura strâmbă și care sunt problemele cu care te poți confrunta?

Ce este dantura strâmbă și care sunt problemele cu care te poți confrunta?

Se spune că zâmbetul este cea mai puternică armă a noastră, iar de aceea trebuie să acordăm o mare atenție danturii. Există persoane care au norocul de a avea o dantură perfectă din naștere, fără nici măcar o problemă. Însă, pe de altă parte, există persoane care, de-a lungul timpului, au început să întâmpine adevărate probleme. În timp, dantura se poate modifica. Aceasta poate începe să se strâmbe, fapt care, de altfel, poate fi corectat. Deoarece deseori primim întrebări de la voi despre modul în care putem avea o dantură sănătoasă, astăzi dorim să vă prezentăm câteva aspecte referitoare la acest subiect.

Ce este dantura strâmbă?

Dantura strâmbă reprezintă o abatere de la ceea ce se consideră a fi o poziție normală a dinților. Această abatere face referire la dinții distanțați, înghesuiți sau strâmbi. Persoanele care se confruntă cu o asemenea problemă prezintă riscul formării plăcii bacteriene, precum și riscul apariției cariilor, din cauza dinților care sunt fie strâmbi, fie între ei nu există spații libere, iar periajul este ineficient.

Parodontoza este o boală des întâlnită la persoanele care suferă de o dantură strâmbă. Ea conduce, pe măsură ce avansează, la pierderea parțială sau chiar totală a dinților. De cele mai multe ori, această afecțiune începe să pună stăpânire pe dantură încă de la vârste fragede, începând chiar de la 10 ani. Cu toate acestea, chiar și persoanele de 40 de ani se pot aștepta la o astfel de problemă, caz în care este recomandată o vizită la un cabinet ortodontic. Este una dintre cele mai grave probleme care pot fi dobândite din cauza unei danturi strâmbe. Așadar, dacă nu vă doriți să ajungeți la implanturi sau la proteze dentare, este indicat să apelați la un consult în cadrul unui cabinet specializat.

Dantura strâmbă este o cauză destul de frecventă și în privința apariției cariilor. Aceasta reprezintă imposibilitatea de a efectua o igienă corectă a dinților, datorită faptului că aceștia nu sunt poziționați într-un mod corect. O alăturare excesivă a dinților împiedică periuța de dinți să își facă treaba într-un mod corect, rezultând, astfel, apariția unor carii care ar putea fi greu de observat doar uitându-ne în oglindă.

O altă problemă des întâlnită la persoanele cu o dantură strâmbă o reprezintă faptul că sunt afectate de inestetica înfățișării lor. Cu timpul, acestea pot dezvolta anumite complexități și ticuri, care să le mascheze zâmbetul și, adesea, își imaginează că ceea ce au înăuntru nu se vede. Însă, din contră, o dantură strâmbă se poate observa cu ușurință în momentul acțiunii verbale.

Pentru a trata această problemă majoră, noi îți propunem un consult într-un cabinet de specialitate. În cadrul Clinicii Stoma Care Turda dispunem de un plan de tratament complex. În momentul în care un pacient ajunge la noi, se efectuează o serie de analize, se stabilește planul de tratament și o evaluare a costurilor, iar apoi un medic specialist se va ocupa de problema sa.