selecteaza limba:  
PROGRAM: 09 - 20: Luni-Vineri; 09 - 14: Sâmbătă
0264.311.355 / 0747.153.994

3 sfaturi pentru un zâmbet fermecător

3 sfaturi pentru un zâmbet fermecător

Dragii noștri, a veni momentul în care lansăm un nou proiect Stoma Care Turda și anume blogul nostru. Ne dorim de ceva vreme să vă ținem mai aproape de noi cu sfaturi, așa că, periodic, o să publicăm aici câte un articol care să vă ajute să aveți un zâmbet fermecător.

Primul articol este cadoul nostru atât pentru voi, cât și pentru noi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cei care ne cunoașteți mai bine activitatea știți deja că ne implicăm în proiecte sociale în care îi învățăm pe cei mici cum trebuie să aibă grijă de dantura lor. Așa că, am adunat aici câteva sfaturi pe care noi le oferim, de cele mai multe ori, celor mici.

  1. Timpul pe care îl acordăm periajului este foarte important.

Un periaj corect durează 5 minute când folosim o periuţă de dinți normală și 5 minute când folosim o periuță de dinți electrică. În acest timp trebuie să folosiți mișcări scurte și să aveți mare atenție la joncțiunea dentogingivală, la dinții din spate și la zonele din jurul obturaților, coroanelor, dar și la alte lucrări dentare.

Atunci când vă periați trebuie să vă concentrați pe fiecare zonă de periaj după cum urmează:

  • Periaţi suprafeţele exterioare ale dinţilor de sus, apoi ale dinţilor de jos, apoi suprafețele interdentare;
  • Periaţi suprafeţele interioare ale dinţilor de sus, apoi ale dinţilor de jos, apoi suprafețele interdentare;
  • Periaţi suprafeţele ocluzale.

Sfatul nostru pentru o respirație proaspătă este să periați și limba și să folosiți apă de gură.

  1. Folosește periuța electrică, interdentară sau ața de dentară.

Deseori auzim că periuța de dinți clasică este cea mai bună alegere. Noi recomandăm pacienților noștri periuța de dinți electrică, deoarece aceasta acoperă zonele dentare mult mai eficient. Totuși, pentru o curățare mult mai bună a spațiilor dintre dinți este recomandat să folosim periuța de dinţi interdentară sau ața dentară. Diferența dintre cele două este că ața dentară se recomandă persoanelor care nu au spații între dinți, iar periuța interdentară pentru cele care au.

  1. Igienizează mai bine dantura cu dușul bucal.

Dușul bucal este un dispozitiv care proiectează pe suprafețele dentare un jet continuu sau pulsatil de lichid. Acesta este recomandat în special persoanelor care au lucrări protetice, aparat dentar sau implanturi, deoarece igienizează inclusiv sub lucrări și, astfel, scăpăm de toate depunerile. Pentru dușul bucal este recomandat să folosim un aparat special în care se adaugă apă de gură și apă normală.

Ne oprim aici cu sfaturile, dar în ianuarie, după ce ne întoarcem din vacanță, o să pregătim o sesiune de Live pe pagina noastră de Facebook unde o să vă povestim mult mai detaliat fiecare procedură.

Până atunci, vă dorim sărbători fericite în continuare!